Omgeving

Het weer en buienradar
Schoorl

Klimduin Schoorl Huisje te huur

Het gebied Bergen-Egmond-Schoorl behoort tot de mooiste van Nederland. Natuurschoon, weides, bossen en het strand bevinden zich op fiets- en loopafstand en zijn de grootste publiekstrekkers. Het hele jaar door komen vele bezoekers uit binnen- en buitenland naar dit gebied voor een dagtochtje of een langdurig(er) verblijf. Daarnaast zijn er musea, hotels, leuke terrasjes en winkeltjes die een aangenaam verblijf in Bergen, de Egmonden of Schoorl (inclusief Groet en Camperduin) garanderen.
 

Schoorl 

Bij Schoorl bevinden zich de hoogste duinen van Nederland. In hartje Schoorl ligt het beroemde klimduin, waaronder gezellige terrasjes voor de nodige rust na de beklimming zorgen. Wat duinen betreft heeft Schoorl nog veel meer te bieden. In het enorm uitgestrekte bosrijke duingebied achter het klimduin is een wandeling van harte aan te bevelen. Via gekleurde paaltjes wordt u op goede wandelpaden door de duinen geleid. Zo kunt u zelf kortere of langere routes kiezen naar zee, of zelfs naar het dorpshart van Bergen. Ook per fiets kunt u de duinen doorkruisen. De Schoorlse zeeweg leidt u bijvoorbeeld naar het strand. En, als u daar op uw klim naar boven behoefte aan heeft, kunt u halverwege, verscholen in het groen, uitrusten in de Berenkuil. Het is ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan bezoekerscentrum "Het Zandspoor". Een initiatief van Staatsbosbeheer, waar men van alles te weten komt over de Schoorlse boswachterij en waar men een goed beeld kan krijgen van de bijzondere flora en fauna van dit bos- en duingebied. Het dorpshart van Schoorl is bijzonder goed op het toerisme ingesteld. Alle mogelijke winkels, zoals supermarkten, cadeaushops, kiosken, schoenen- en kledingwinkels, zijn er te vinden. Daarnaast is er een aantrekkelijk aanbod van gespecialiseerde restaurants. De belangrijkste dorpsstraat is de Heereweg, met de meeste winkels bij elkaar. Ook een wandeling door het oude dorpshart is de moeite waard. Strandafgang Hargen en Camperduin zijn per bus en per auto zeer goed bereikbaar. Camperduin ligt aan het begin van de bekende Hondsbossche zeewering. Een machtige dijk met aan de ene kant de Noordzee en direct aan de andere kant het vogelreservaat 'de Putten'. 
Schoorl aan Zee ligt tussen Bergen aan Zee en Hargen aan Zee. Omdat het in het oosten (landinwaarts) geflankeerd wordt door duinbossen van de Boswachterij Schoorl en Schoorlse Duinen is het alleen te voet of met de fiets te bereiken. De plaats bestaat vooral uit voor recreatie bedoelde panden. Tenslotte noemen we nog de mountainbikeroute in de duinen tussen School en Bergen: deze geniet inmiddels nationale faam, niet in de laatste plaats vanwege het pittige karakter ervan!
 

TOERISTISCHE INFORMATIE:

 

VVV Agentschap Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen

Oorsprongweg 1
1871 EA SCHOORL
Tel 072-5813100
info@vvvschoorl.nl
www.vvvschoorl.nl

 

Fietsverhuur:

Fietsverhuur Raat www.fietsverhuurschoorl.nl  Duinweg 2, 1871 AB Schoorl, 072 5091330

 

TAXI:

TAXI Raat      072-5091330

 

EVENEMENTEN EN ATTRACTIES:

Duinmanege van Poelenburgh Duinmanege van Poelenburgh ligt in Schoorl, aan het prachtige Noord-Hollandse bos- en duingebied en heeft o.a. de beschikking over 2 overdekte rijbanen, 2 buitenrijbanen (1 dressuurbaan en 1 springbaan), een (longeer)paddock en een stapmolen.
Bezoekerscentrum het Zandspoor Hoe zijn de duinen ontstaan, hoe handhaven ze zich en hoe beschermen ze het land? Antwoord op deze vragen krijg je in bezoekerscentrum Het Zandspoor.
Fietsverhuur Raat
Groet uit Schoorl Run Onder de maximaal 7.500 deelnemers strijden elk jaar tevens een aantal wereldtoppers en bijna de gehele nationale top voor de overwinning in Schoorl. 
Kameelrijden Schoorl Bij Cameltrek-Schoorl kunt u al zittend op de rug van een kameel genieten van onze prachtige omgeving.
Kerdiensten Schoorl Activiteiten en kerkdiensten Protestantse gemeente Groet-Schoorl-Camperduin.
Kofferbakmarkt Schoorl Op de kofferbakmarkt koop je....alles wat je maar bedenken kan. 
Mountainbiken in Schoorl Voor de Noordhollandse mountainbiker.

RESTAURANTS IN SCHOORL

De Herberg Frans · Heereweg 30, 1871 EJ, Schoorl,Nederland

één michelinster Merlet 44 Frans · Duinweg 15, 1871 AC, Schoorl,Nederland

De Viersprong Nederlands · Laanweg 1, 1871 BH, Schoorl,Nederland

De KannuniK Frans · Heereweg 89, 1871 ED, Schoorl,Nederland

De Rustende Jager Nederlands · Heereweg 18, 1871 EH, Schoorl,Nederland

Zilte Zoen Internationaal · Duinvoetweg 10, 1871 EA, Schoorl,Nederland

Honky Tonk Nederlands · Duinvoetweg 11, 1871 EA, Schoorl,Nederland

Antiek China Chinees-indisch · Heereweg 30b, 1871 EJ, Schoorl,Nederland

De Kleine IJsbeer -Ijssalons · Paardenmarkt 30, 1871 CW, Schoorl,Nederland

TH Nguijen-le -Kleine-eetwaren · Oorsprongweg 1, 1871 HA, Schoorl,Nederland

De Vishoek Vis · Heereweg 33, 1871 EB, Schoorl,Nederland

De Berenkuil -Snackbars · Schoorlse Zeeweg 2, 1871 PA, Schoorl,Nederland

Grand Café Bourgogne -Frans · Duinweg 15, 1871 AC, Schoorl,Nederland

Snackstop De Rotonde -Snackbars · Heereweg 405c, 1871 GL, Schoorl,Nederland

De Trappist -Eetcafes · Heereweg 89, 1871 ED, Schoorl,Nederland

Struin strandpaviljoen Camperduin -Frans · Heereweg 407, 1871GL, Schoorl,Nederland

La Grotta -Italiaans · Heereweg 71, 1871 EC, Schoorl,Nederland

't Klimduin Nederlands · Duinvoetweg 10, 1871 EA, Schoorl,Nederland

 


vakantie huisje huren van particulier in Schoorl Chalet onder de duinen